به انتظار حماسه ای دیگر

ساخت وبلاگ

به انتظار حماسه ای دیگر*

دوم خرداد به عنوان یک واژه در ادبیات سیاسی ایران ثبت شده است. ظهور همین واژه سبب شد که جبهه ای به نام جبهه ی دوم خرداد نیز به واژگان سیاسی معاصر اضافه شود تا کلمه ی ترکیبی حماسه ی دوم خرداد نیز در اذهان عمومی جامعه تداعی گردد. واقعا هم حماسه بود. حماسه ای که بوی آزادی و دموکراسی و جامعه ی مدنی را طنین انداز کرد. حرکتی که با نه گفتن به کاندیدای رقیب و بله گفتن به کاندیدای رفیق شکل گرفت. دوم خرداد بغض ترکیده ی ملتی بود که با نه ای آغاز و به بله ای ختم شد.

دوم خرداد حرکتی خودجوش و پرخروش علیه تفکری بود که به دنبال بله گرفتن جبری و خودساخته و پرداخته ای بود که با پاسخ نه ای قوی روبه رو شد. تمام تجهیزات دولتی و حتی امکانات استانداری ها که متولی برگزاری انتخابات در کشور بودند مستقیما وارد عرصه شدند تا رای مثبتی برای کاندیدای خود تصاحب کنند. چه امضاهایی که در قالب برگزاری مراسم مذهبی در جهت نفی رقیب و تأیید کاندیدای مورد نظر از افراد گرفته شد. چه پول هایی که در جهت تبلیغات منفی و کارناول های عاشورایی برای تخریب رقیب هزینه شد تا اراده ی ملتی که خواستار تغییر وضع موجود به وضع مطلوب بود، در هم بشکند اما در کمال ناباوری و در اوج شکوفایی بغض های ترکیده تبدیل به یک فریاد رعدآسایی شد و خاتمی سمبل این فریاد در دل سکوت شب در صبح سوم خرداد طلوع کرد. همان سوم خردادی که باز به دست فرزندان همین ملت غیور در سال 61 در عملیات غرور آفرین بیت المقدس منجر به فتح خرمشهر، نماد مقاومت و پیروزی شد. شهری که پس از آزادی نوای «ممد نبودی ببنی شهر آزد گشته» در آن طنین انداز شد و مسجد جامع آن که قریب دوسال گلوله باران شده بود گلباران شود و باردیگر آوای اذان از گلدسته های شکسته و تیرخورده ی آن به گوش رسد. رزمندگان از شوق فتح بر بالای مسجد فریاد مقاومت سر دادند و ملتی را به شادمانی و غرور و عزت دعوت کردند

حماسه ی سوم خرداد به دست همین ملت در اوج ناامیدی ها ناباوری ها ، روزه رشادت و شهادتی گشود که پیروزی در جنگ نابرابر را قطعی کرد. پیش از این عملیات حصر آبادان توسط همین رزمندگان شکسته شد و این بار بزرگترین حماسه ی جنگ رقم خورد.حماسه ی سوم خرداد حماسه ای صرفا نظامی نبود. آنجا نیز بغضی ترکید و فرزندان غیور این مرز و بوم بر بام پیروزی و سرافرازی ایستادند و ندای لبیک یا خمینی را سردادند. نهضتی دیگر این بار در جنگ به وقوع پیوسته بود و پاسداران رشید اسلام، بسیجیان دلاور و ارتشیان غرورآفرین حماسه ای بس بزرگ و فراموش ناشدنی را آفریدند.

در سال 1376 حماسه ی دوم خرداد به سوم خرداد گره خورد و شادی امت دوچندان شد. این بار نیز عزمی ملی، پیروزی بزرگی را به ارمغان آورد و ملت خود را پیروز میدان کرد. من نمی دانم چرا برخی اصرار دارند که دوم خرداد را در تقابل با سوم خرداد قلمداد کنند و این دو حماسه را در برابر یکدیگر قرار دهند. حماسه ها را ملت ها می آفرینند نه دولت ها. حماسه ها بغض ترکیده ی ملتی است که با خلق لحظه های ناب در پی پیروزی دیگرند. و این بار 22 خرداد سال 1388 به انتظار حماسه ای دیگر باید نشست.

----------------------

* منتشر در ندای هرمزگان دوشنبه 4 خرداد 1388

+ نوشته شده در دوشنبه پانزدهم آبان ۱۴۰۲ ساعت 10:11 توسط عباس فضلی  | 

تب فلسفی...
ما را در سایت تب فلسفی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tabefalsafia بازدید : 32 تاريخ : دوشنبه 15 آبان 1402 ساعت: 16:42