تریلوژی

ساخت وبلاگ

تریلوژی

         این واژه که می توان آن را به سه گانه شناسی ترجمه کرد؛ اصطلاحی است که برای تشویق به مطالعه در قالب یک مقاله ی مفصل دنبال می کنم و با خواندن هر کتابی این نگاه تقویت می شود. مثلا در پاورقی ص 253 کتاب نوسازی، تحریم و تأویل آمده است: محمد ارکون(1928- 2010م) اسلام شناس و مورخ مشهور معاصر الجزایری و استاد ممتاز دانشگاه سوربن، انسان گرایی اسلامی، تفسیر تاریخی قرآن و نقد عقل اسلامی سه محور اصلی برنامه ی پژوهشی او به شمار می آیند. از جمله مهمترین آثار او عبارتند از: اسلام دیروز، امروز، فردا- نقد عقل اسلامی- تاریخمندی اندیشه ی عربی- اسلامی.

      آرتور شوپنهاور نیز در کتاب "در باب حکمت زندگی" ص 19می نویسد: ارسطو موهبت های زندگی انسان را به سه گروه تقسیم کرده است. موهبت های جهان خارج، موهبت های روحی و موهبت های جسمی. از این تقسیم بندی فقط عدد سه را به عاریت می گیرم و می گویم: آنچه سرنوشت انسان های فانی را پی می افکند از سه مشخصه ی اساسی ناشی می گردد. 1- آنچه هستیم یعنی شخصیت آدمی به معنای تام که از این لفظ سلامت، نیرو، زیبایی، مزاج، خصوصیات اخلاقی، هوش و تحصیلات را می فهمیم 2- آنچه داریم یعنی مالکیت و دارایی از هر نوع. 3- آنچه می نماییم چنان که می دانیم معنای این لفظ این است که در نظر دیگران چه هستیم یا به بیان روشن تر دیگران چه تصویری از ما دارند. پس این مشخصه عبارت است از عقیده ی دیگران در باره ی ما و به آبرو، مقام و شهرت تقسیم می شود.

      جالب است بدانید چقدر عدد سه در مطالب فوق تکرار شده است. دیروز، امروز و فردا. نوسازی، تحریم و تأویل. نقد عقل اسلامی. اسلام شناس، مورخ و استاد. آبرو، مقام و شهرت. تفسیر تاریخی قرآن و ...... 

+ نوشته شده توسط عباس فضلی در پنجشنبه نوزدهم مرداد ۱۳۹۶ و ساعت 18:2 |
تب فلسفی...
ما را در سایت تب فلسفی دنبال می کنید

برچسب : تریلوژی, نویسنده : tabefalsafia بازدید : 214 تاريخ : سه شنبه 24 مرداد 1396 ساعت: 9:22