آثار انتظار امام زمان(ع)

ساخت وبلاگ

آثار انتظار امام زمان(ع)

مقدمه

شناخت حجت خداوند و امام زمان(ع)، مهمترين وظیفه ی یک فرد منتظر و تلاش برای کسب معرفت نسبت به وجود مقدس آن امام است. چرا که انسان بدون شناخت امام و منزلت او نمی تواند وظیفه ی خود را و آثاری که بر آن مرتبت است، تشخیص دهد. همان طور که در روایت نبوی معروف است من مات و لم يعرف امام زمانه مات ميتة جاهلية. هركس بميرد و امام زمان خویش را نشناسد به مرگ جاهلیت مرده یعنی بی ایمان از دنیا رفته است.

معنای انتظار

برای آگاهی از اثرات واقعی انتظار ظهور حضرت مهدی(ع) باید معنای انتظار را دریافت. انتظار یعنی آماده باش کامل برای پذیرا بودن و همراه بودن با منتظر. انتظار آمدن یک امام مصلح و عدالت گستر، آمادگی خاصی را می طلبد. ما باید در تمام زمینه ها آمادگی کامل داشته باشیم و در درجه ی اول باید سطح اندیشه ی خود را بالا ببریم تا توان همکاری لازم در پیاده کردن آن برنامه ی عظیم را داشته باشیم. انتظار یک مصلح جهانی به معنای آماده باش کامل فکری و اخلاقی و مادی و معنوی برای اصلاح همه ی جهان است. برای تحقق بخشیدن به چنین انقلابی، مردان بسیار بزرگ و مصمم لازم است چون تا زمینه ی ظهور فراهم نگردد امکان ظهور امام زمان(ع) میسر نخواهد شد. چرا که آن حضرت پس از قیام به یارانی نیاز دارد که حداقل در یکی از عرصه ها بتواند مفید واقع گردد.

آثار انتظار

1-خودسازی

یکی از آثار انتظار خودسازی و تهذیب نفس و کسب فضائل اخلاقی و آراسته شدن به صفات خوب انسانی است. روایاتی که در این باره وارد شده روشنگر این واقعیت است که یک نوع رابطه و تشابه میان مسأله انتظار از یک سو و جهاد و مبارزه با دشمن از سوى دیگر وجود دارد. حضرت علی(ع) در این خصوص می فرماید: به برکت آن امام گروهی از مردم برای دفاع از دین و درهم کوبیدن فتنه ها آماده می شوند. چنان که شمشیر و تیر به دست آهنگر تیز می گردد، چشم آنها به واسطه ی قرآن روشن است. تفسیر و معانی قرآن در گوش شان گفته می شود و شب و روز از جام حکمت و علوم الهی سیرآب می شوند.(نهج البلاغه صبحی صالح خطبه 15)

در حدیثی از امام صادق(ع) درباره ی منتظران امام زمان چنین آمده است: من مات منکم و هو منتظر لهذا الامر كمن هو مع القائم في فسطاطه ثم قال بعد كمن قارع ثم مكث هنيئه ثم قال لا بل كمن قارع معه بسيفه ثم قال والله الا كمن استشهد مع رسول الله( بحار الانوار ج / ۵۲) يعنى منتظر همانند کسی است که با رهبر انقلاب در خیمه( سپاه ارتش او) است. سپس امام کمی سکوت کرد و فرمود مانند کسی است که با پیامبر اسلام در مبارزاتش همراه بوده است. سپس فرمود مانند کسی است که در رکاب پیامبر به شهادت رسیده است. یا در حدیث دیگر فرموده بمنزلة الضارب بسيفه سبیلا همانند شمشیر زنی در راه خدا.

۲ - اصلاح نهایی

اثر مهم دیگری که انتظار مهدی(ع) دارد، امید به اصلاح نهایی است. انتظار ظهور مصلح اثر فزاینده ی روانی در معتقدان دارد و آنها را در برابر امواج نیرومند فساد بیمه می کند و آنها نه تنها با گسترش دامنه فساد محيط مأیوس نمی شوند بلکه به مقتضای وعده ی وصل چون شود نزدیک آتش عشق تیزتر گردد وصول به هدف را در برابر خویش می بینند و کوشش برای مبارزه با فساد را با شوق و عشق زیادتری تعقیب می کنند. همان طور که در ذیل آیه ی وعد الله الذين آمنوا منکم و عملواالصالحات ليستخلفنهم فى الارض(نور/55) خداوند به آنها که ایمان دارند و عمل صالح انجام می دهند وعده داده است که حکومت روی زمین را در اختیارشان بگذارد. امام موسی بن جعفر(ع) می فرمایند طوبى لشيعتنا المتمسكين بحبنا في غيبة قائمنا الثابتين على مولاتنا و البرائة من اعدائنا اولئک منا و نحن منهم قد رضوا بنا ائمة و رضينا بهم شيعة و طوبى لهم هم والله معنا في درجتنا يوم القيامة( بحار الانوار ج ۵۱ ص ۱۵۴) خوشا به حال آن دسته از شیعیان ما که در غیبت قائم ما به دوستی ما چنگ می زنند و بر محبت ما ثابت می مانند و از دشمنان ما بیزاری می جویند آنها از ما و ما از آنها هستیم. آنها به ما به عنوان امامان شان دلبسته اند و ما نیز از آنها خشنود می باشیم خوشا به حال آنان بخدا قسم آنان روز قیامت در درجه ما خواهند بود.

٣-دعا

یکی دیگر از آثار ظهور حضرت دعا برای سلامتی امام زمان و تعجیل فرج ایشان است منتظر واقعی در هر صبح و شام با خلوص نیت از پیشگاه خدای مهربان سلامتی و ظهور امام زمان(عج ) را درخواست می نماید. حضرت امام جواد(ع) فرمود: بهترین کارِ شیعیان ماه انتظار فرج امام زمان است.(بحار الانوار ج ۵۱ ص ۱۵۴)

۴- کمال عقل

اولین لطفی که به مردم در زمان ظهور می،شود عقل های آنها کامل می گردد و با کامل شدن عقل تمام خوبی ها به ثمر می رسد و پرده از فطرت انسانی کنار زده می شود. علم لدنی که در درون فطرت است به کار برده می شود و ثمره ی آن اخلاق نیک است.

۵- عدالت محوری

یکی دیگر از آثار انتظار عدالت محوری است. بشر از دیر باز شاهد مبارزه ی بی امان و بی وقفه حق و باطل بوده است. در طول روزگاران حق طلبان و شیفتگان آزادی و عدالت در یک سو و زورمندان در صف مقابل قرار داشته اند. گاه در پی پیروزی طرفداران انسانیت و حقیقت مردمان از زلال گوارای عدالت آنان نوشیده اند و گاه دنیاپرستان و ستمگران بر کرسی ریاست تکیه زده و مردم را به اسارت کشیده اند این نبرد همواره وجود داشته است و خواهد داشت تا زمانی که زمینه ی ظهور آن حضرت مهیا شود. ظهور آن حضرت آخرین حلقه از این مبارزه بی امان خواهد بود که باطل را از بن بر می کند و ریشه ی آن را می خشکاند.

۶- آزمایش بندگان

یکی دیگر از آثار انتظار آزمایش بندگان است در این صورت است که صالحان و پاکان عالم از ناپاکان غربال می شوند و سپس انتخاب می شوند. صحنه ی زندگی همواره صحنه ی آزمایش است تا بندگان از این راه در پرتو ایمان صبر و تسلیم در برابر حق تربیت یافته و به کمال برسند. بنابراین یکی از مواردی که مردم به وسیله ی آن مورد آزمایش قرار می گیرند ماجرای غیبت امام زمان است در این میان گروهی که ایمان استوار ندارند دچار شک و تردید می شوند و گروهی که ایمان در سراسر وجودشان ریشه دوانده است به خاطر انتظار ظهور و ایستادگی در برابر ناملایمات پخته تر و شایسته تر می گردند و گوهر درون خود را که از استعدادهای آنان است ظاهر می نمایند. در حدیثی از ابن ابی یعفور از امام صادق(ع) سؤال کرد: كم القائم من العرب؟ قال نفر يثير قلت والله ان من يصف هذا الامر منکم لكثير قال(ع) لا بد للناس من ان يمحصوا و يميزوا و يغربلوا و يستخرجوا فى الغربال خلق كثير(اصول کافی ج ۲ ص ۱۴۳ حدیث ۲۷) یعنی چند نفر از عرب همراه حضرت قائم خواهند بود. حضرت فرمود افراد کمی عرض کردم به خدا کسانی که از ایشان سخن می گویند و اظهار عقيده به امام زمان می کنند بسیارند فرمود: ناچار باید بررسی شوند و جدا گردند و غربال شوند و بسیاری از مردم از غربال بیرون بریزند.

ای غایب از نظر به خدا می سپارمت/ جانم بسوختی و به دل دوست دارمت

تا دامن کفن نکشم زیر پای خاک/ باور مکن که دست زدامن بردارمت

محراب ابرویت بنما تا سحرگهی/ دست دعا برآرم و در گردن آرمت

گر بایدم شدن سوی هاروت بابلی/ صد گونه جادویی بکنم تا بیارمت(حافظ)

+ نوشته شده در شنبه نهم دی ۱۴۰۲ ساعت 19:3 توسط عباس فضلی  | 

تب فلسفی...
ما را در سایت تب فلسفی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tabefalsafia بازدید : 21 تاريخ : سه شنبه 12 دی 1402 ساعت: 16:22