17)- ابزار الکترونیکی

ساخت وبلاگ

17)- ابزار الکترونیکی

در فیضیه قم یک روحانی را دیدم که کیف لپ تاب خود را بر دوش انداخته بود. در کتابخانه چند نفر از طلاب با لپ تاب کار می کردند. و به جای کتاب، با ابزار الکترونیک یبه مطالعه و تحقیق می پرداختند. امروزه استفاده از این گونه امکانات در حوزه ی علمیه رواج یافته است. طلبه هایی که در دهه ی 40 و 50 از گوش دادن به رادیو و خواندن روزنامه ها منع شده بودند، امروز به برکت مک لوهان و تز دهکده ی جهانی اش به سایت ها و شبکه ها و روزنامه و حتی کتب ضاله هم دسترسی دارند. ورود زبان انگلیسی، جامعه شناسی، روان شناسی، فلسفه، تاریخ و تفسیر، طلاب را دگرگون کرده است. دروس حوزوی مانند دانشگاه، ترمی شده است. معادل سازی لیسانس و فوق لیسانس و دکترا معمول است.

اگر روزی قرار بود دانشگاه ها به شکل حوزه ها اداره شوند. امروز عکس این قضیه اتفاق افتاده است. به قول نیچه شکارچیان اولین پیروان صید هستند. صید به هر سو می رود، صیاد او را دنبال می کند. اگر می ایستد، صیاد ناچار می ایستد. اگر حرکت خود را کند می کند او هم به ناچار همین کار را می کند. چپ و راست می رود صیاد هم او را تعقیب می نماید. قصه ی حوزه و حوزیان هم این گونه شده است. پس از انقلاب در جهت تغییر و تحول و به بهانه ی وحدت، حوزویان، دانشگاهیان را لحظه به لحظه دنبال می کردند تا آنان را به مسیر خود فرا خوانند ولی امروز خود مبتلا به همان شیوه و ابزار ی شده اند که دانشگاهیان از آن بهره دارند و پاک روش های مرسوم و سنتی خود را فراموش کرده اند.

در همین تابستان، یک افطار میهمان حاج آقای داوری خواهرزاده ی ذوالقدر بودیم. او در دفتر همکاری حوزه و دانشگاه مشغول به فعالیت است. در ایام محرم و صفر از طرف دفتر به مراکز آموزش و پرورش استان ها سرکشی می کند و تبلیغ را به صورت کلاسیک و کاربردی پی می گیرد. می گفت: باید بساط مربیان پرورشی از آموزش و پرورش جمع شود. آنها امروزه با شبهات دینی بسیاری از سوی دانش آموزان رو به رو هستند که توان پاسخگویی آنها را ندارند. ما با یک عمر تحصیل در حوزه نمی توانیم به برخی از این شبهات پاسخ دهیم پس چگونه معلمانی که یک دوره ی دوساله را گذرانده اند، قادر به انجام این کار هستند.

یکی از طلبه های هم استانی ام را ملاقات کردم. او هم در پاسخ دهی به شبهات دینی کار می کند ومی گفت: در مؤسسه ی معارف قرآن توانسته ایم بیش از 2000 شبهه را استخراج کنیم و در اختیار مراکز تحقیقی حوزه قرار دهیم. بناست که در مقام پاسخ گویی به شبهات دینی، نویسندگانی را دعوت به کار نموده و از آنان بخواهیم تا کتاب هایی در ردّ این شبهات نگارش کنند. به قول سپهری من فقیهی دیدم، در کنارش کوزه ای لبریز سوال. حال این سؤالات و شبهات حوزه را به خود آورده است و اگر پرسشگران نتوانند به پاسخ اقناعی برسند راه دیگری را طی می کنند.

البته در جهان امروز قرار نیست که همگان به یک مسیر دعوت شوند بلکه راه ها و مسیرهای زیادی هست و هر کسی راهی را انتخاب می کند هر چند به مذاق بعضی ها خوش نیاید و با این وجود حافظ توصیه می کند که جریده رو که گذرگاه عافیت تنگ است.

+ نوشته شده در چهارشنبه بیست و سوم آذر ۱۴۰۱ ساعت 10:13 توسط عباس فضلی  | 

تب فلسفی...
ما را در سایت تب فلسفی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tabefalsafia بازدید : 112 تاريخ : پنجشنبه 24 آذر 1401 ساعت: 17:18